KoreaReizen

Alle opties

Internet tijdens uw reis

 

Er zijn meerdere mogelijkheden voor nagenoeg onbeperkte internettoegang in Korea. Ten eerste kunt u gebruik maken van de vele wifi hotspots bij restaurants, hotels, in de trein en dergelijke. Echter buiten de steden is de beschikbaarheid beperkter. Ook is de veiligheid van deze hotspots iets om op te letten.

Betere opties zijn het gebruik van e-SIM, prepaid SIM of een WiFi router (ook wel pocket-wifi of mifi genoemd).

Er zijn meerdere aanbieders, maar wij hebben goede ervaringen met KT (Korean Telecom), de grootste provider in Korea. U kunt de (e)SIM of mifi makkelijk reserveren via internet en vervolgens ophalen in de aankomsthal van het vliegveld (locatie in aankomsthal vindt u terug via deze link. Vliegt u met Korean Air of KLM dan komt u via Terminal 2 van Incheon international airport). Via onderstaande knop kunt u de gewenste optie rechtstreeks bij KT reserveren (als u online reserveert krijgt u 10% korting. Het is ook mogelijk om bij aankomst op het vliegveld de SIM te kopen, echter zal dit meer papierwerk en tijd kosten, dus we adviseren om via internet te reserveren).

Als uw telefoon e-SIM ondersteunt, is dit in de meeste gevallen de beste optie. Apple ondersteund e-SIM vanaf iPhone11, Samsung vanaf Galaxy S20 (volledige lijst op https://www.esim.nl/apparaten/). U kunt dan ook uw internetverbinding delen met andere gebruikers of toestellen zoals tablet of laptop door middel van de hotspot- of thethering-functie van uw telefoon.

Voor andere toestellen is een fysieke SIM een goede oplossing, of een losse “mifi”. Een klein apparaatje dat u makkelijk in uw broekzak of tas stopt en dat werkt als een wifi-hotspot.

Boek Pocket Wifi online

 

Hotel upgrade

hotel upgradeStandaard boeken wij goede toeristenklasse hotels (vergelijkbaar met 3-sterren hotels in Nederland), zie ook onze pagina “Onze filosofie” met algemene informatie over hotels in Zuid-Korea. Bijna alle hotels hebben de keuze uit standaard kamers of kamers met net dat beetje extra, zoals mooier uitzicht, luxere inrichting, balkon, net iets groter enzovoorts. Ook de ligging van hotels bepaald de prijs. Wij boeken onze hotels op de mooiste en beste locaties, in de buurt van winkels, restaurants, zee, metro. Zo is bijvoorbeeld een hotel op 500 meter lopen van een metro-ingang, of van het strand doorgaans goedkoper dan een hotel op minder dan 100 meter afstand, echter kwalitatief vaak hetzelfde. Met onze “hotel upgrade” optie zoeken we de betere hotels in ons assortiment en houden hier rekening mee bij de kamerkeuze. Voor elk hotel tijdens de reis bieden we dan net dat beetje extra, hieronder enkele voorbeelden:

  • Een luxere en grotere “deluxe” kamer in plaats van een standaard kamer
  • Een beter hotel, dichter bij strand, metro, winkels en/of restaurants. In Seoul en Busan zijn dit bij een “hotel upgrade” altijd 4-sterren hotels op toplocaties
  • Een mooier uitzicht, zoals “ocean of mountain view” in plaats van “city view”, of een kamer met een balkon

Kortom, met een hotel upgrade bieden we het beste van wat onze – toch al goede hotels – te bieden hebben.

 

Hanok Stay: Overnachten in een traditionele Koreaans huis

Bij een Hanok Stay verblijft u  in een traditioneel Koreaans huis. Het is een goede gelegenheid om de traditionele Koreaanse levensstijl en cultuur te ervaren. De traditionele huizen die beschikbaar zijn voor hanok-verblijven zijn tientallen tot honderden jaren oud. Ze zijn enigszins gerenoveerd voor het gemak en de veiligheid van de gasten, maar de traditionele Koreaanse stijl en sentiment blijven behouden. 

Een hanok is opgebouwd met muren van zuiverende rode klei, houten palen en oude dakpannen. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. De vloeren bedekt met vinyl, worden verwarmd wat voor een zeer aangename temperatuur zorgt. Er wordt op slaapmatjes op de (in de winter) verwarmde vloer geslapen. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er heel schoon en redelijk tot heel comfortabel. De aankleding van de hanok’s is compleet met oude meubels, ramen met rijstpapier en houten balken in het plafond.

De Hanok stays die wij boeken behoren tot de beste in Zuid-Korea, met moderne badkamer, westers toilet, tv en koelkast. Sommige beschikken tevens over kamers met een normaal tweepersoonsbed.

 

Temple Stay: Overnachten in een boeddhistische tempel inclusief volledig 2-daags programma

Een tempel-stay is meer dan een overnachting in een van de prachtige en authentieke tempels, gelegen in een schitterende natuurlijk omgeving. Het is een unieke ervaring waarbij je een dag meeloopt in het leven van de boeddhistische monniken. Het programma begint meestal vroeg in de middag, en eindigt de volgende dag na het ontbijt en ochtendprogramma.

In de tempel wissel je je gewone kleren in voor de traditionele kleding, je proeft van het leven in het klooster en volgt het ritme van de boeddhistische monniken. Na de eerste kennismaking en een openingsceremonie is er gelegenheid voor een bezichtiging van het complex. Na het avondeten, dat volgens strikte regels genuttigd dient te worden, is er een wederom een ceremonie. Om 21.00 uur is het bedtijd, want de dag begint altijd vroeg voor de monniken.

Klik voor programmavoorbeeld Temple Stay

 

Afhankelijk van in welke tempel u verblijft kan het programma iets afwijken, maar in grote lijnen is dit een gebruikelijk programma. Het is vaak ook mogelijk om een “vrij programma” te volgen. Hierbij maakt u wel gebruik van diner en ontbijt, en houdt u zich aan de rusttijden van de tempel, maar hoeft u niet het hele programma te volgen.

 

Ontbijt optie

Standaard boeken wij kamers met logies (dus zonder ontbijt). De reden hiervoor is dat niet alle hotels in Korea een goed ontbijt aanbieden, en omdat er bijna overal op steenworp afstand van de hotels betere en goedkopere opties zijn voor een goed ontbijt (inclusief westerse mogelijkheden).

busan-m-stay-20161011_091939Er zijn echter enkele hotels die wel een goed ontbijt aanbieden, en dit willen we toch graag aanbieden aan onze klanten die hier prijs op stellen. Wij bieden dit alleen aan voor hotels waarvan wij de kwaliteit van het ontbijt acceptabel vinden, en die naast de standaard Koreaanse ontbijtgerechten (soep, rijst en kimshi) ook een redelijk Westers alternatief bieden (meestal minimaal bacon, roereieren, ontbijtworstjes, ham, brood en toast, koffie, thee, sinaasappelsap).

Bij het boeken van de hotels zullen we dit dan bijboeken, en we zullen dit apart in rekening brengen (we sturen u dan uiterlijk enkele weken voor vertrek een rekening voor de ontbijtkosten). Over het algemeen zullen we in ongeveer de helft van het aantal hotelovernachtingen een ontbijt in het hotel kunnen aanbieden. De prijs bedraagt €12.50 pppn. U kunt dus eenvoudig een redelijke inschatting maken van de extra kosten die dit met zich mee zal brengen, afhankelijk van uw reisduur en het aantal mensen waar u mee reist. Een exacte rekening kunnen we pas opmaken nadat we alle hotels bevestigd hebben.

Bij de offerte-aanvraag kunt u aangeven of u van deze optie gebruik wilt maken.

Leest u ook zeker eens op onze speciale pagina over ontbijten in Korea en de koffiecultuur

 

Duurzaam Reizen

KoreaReizen heeft samen met VvKR een samenwerkingsovereenkomst met Trees for All. Hiermee willen we een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld en de uitstoot van CO2 compenseren door het planten van bomen.

Als u via ons een reis boekt kunt u er voor kiezen om de CO2 uitstoot van uw reis te compenseren. Wij zullen dan voor u via Trees for All meerdere bomen planten in zowel Nederland als in het buitenland. U ontvangt een persoonlijk certificaat van deze boomdonatie. Samen met de VvKR ontwikkelen we op deze manier als het ware een soort ‘VvKR-bos’.

Het “VvKR-bos” zal geen letterlijk bos zijn dat we kunnen bezoeken, maar het betreft een zogenaamde “Bomenteller”. Deze Bomenteller is te vinden op de homepage van VvKR. We hopen gezamenlijk met alle VvKR-reisspecialisten, hun reizigers én de VvKR zoveel mogelijk bomen te planten en “ons bos” zo te laten groeien.

Wij bieden 3 mogelijkheden:

  1. Compenseer de CO2 per persoon. We planten per reiziger 2 bomen (€ 10 p.p.)
  2. Compenseer uw complete reis. We planten in dit geval 20 bomen (€ 100), wat neer komt op een CO2 compensatie van 8 Ton (deze compensatie is voldoende voor een gemiddelde reis inclusief retourvluchten en gebruik huurauto en/of OV met 2 á 3 personen)
  3. Zelf bomen doneren of CO2 compenseren , zie button hieronder

De CO2-uitstoot is berekend volgens de emissiefactoren van Milieu Centraal.

Elke boomdonatie die wordt gedaan met de speciale referentiecode “VKR” zal ervoor zorgen dat deze bomenteller zal groeien en dat we zo samen toewerken naar het verduurzamen van de wereld. KoreaReizen wil hiermee al haar reizigers stimuleren bewust en duurzamer te reizen.

Wilt u direct doneren aan Trees for All dan kan dit middels onderstaande knop.

Plant een boom (Gebruik VKR als referentienummer)